PETER HESS, pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap ontwikkelde de huidige methode voor klankmassage uit de bijna vergeten traditie van klankmassage en klankervaringen in Tibet en Nepal. Deze methode is aan de behoeften van de westerse samenleving aangepast. De oeroude kennis over de werking van klanken werd al duizenden jaren geleden in de vedische heelkunde in India gebruikt. Volgens Oosterse voorstelling is de mens uit klank ontstaan en IS dus klank. Wanneer de mens met zichzelf en zijn omgeving in harmonie is, kan hij zijn leven vrij en creatief vormgeven; zijn wie hij is.

De toepassingen van deze methode gaan van zachte en diepe ontspanning, tot aan doelgerichte therapie, pedagogie & wellness met als doel het zelfherstellende vermogen van de mens in werking te zetten. Bekijk de zeer informatieve video uit 2013:

http://www.youtube.com/watch?v=Q9aVo2g5cdE&feature=share&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DQ9aVo2g5cdE%26feature%3Dshare&app=desktophttp://www.youtube.com/watch?v=Q9aVo2g5cdE&feature=share&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DQ9aVo2g5cdE%26feature%3Dshare&app=desktop

Klankmassage – Klanktherapie volgens Peter Hess draagt op een effectieve manier bij aan: * diepe ontspanning om zo lichamelijke en geestelijke blokkades op te lossen en te harmoniseren. * het zelfherstellende vermogen van de mens te sterken en te bekrachtigen. * stress, onrust & ongemak af te bouwen. * intuitie, inzicht, kracht & creativiteit te herwinnen.